Kryddig färs med mynta

Recept på kryddig färs med mynta. Denna färsrätt får karaktär av kinesisk soja och färsk mynta.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 2 msk soja - kinesisk
  • 1 msk honung
  • 2 dl mynta - finhackad

Tillbehör

  • 250 g vildrisblandning
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 1 tsk risvinäger
  • 4 salladslökar
  • grönsallad - blandad
  • rapsolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka citrongräset. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran.

  2. Fräs färsen på hög värme i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt allt det hackade och rivna och stek ca 2 min till på hög värme.

  3. Sänk värmen till medel och tillsätt soja, honung och 1 krm peppar. Låt blandningen sjuda ca 2 min. Blanda med hackad mynta strax före servering.

  4. Gurka: Skölj och skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda med soja, vinäger och 1 krm salt. Finstrimla salladslökarna och blanda ner dem.

  5. Servera färsen med ris, gurksallad och blandad sallad.

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!