Kryddig färs med mynta

Recept på kryddig färs med mynta. Denna färsrätt får karaktär av kinesisk soja och färsk mynta.

30 minuter

Kryddig färs med mynta — gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka citrongräset. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran.
  2. Fräs färsen på hög värme i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt allt det hackade och rivna och stek ca 2 min till på hög värme.
  3. Sänk värmen till medel och tillsätt soja, honung och 1 krm peppar. Låt blandningen sjuda ca 2 min. Blanda med hackad mynta strax före servering.
  4. Gurka: Skölj och skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda med soja, vinäger och 1 krm salt. Finstrimla salladslökarna och blanda ner dem.
  5. Servera färsen med ris, gurksallad och blandad sallad.

Recept av Charlotte Jenkinson

Recept från