00000

Couscous är snabbmat. Blanda den med torkad frukt i olika färger som ädelstenar, gott och mättande. Färdigköpta köttbullar förenklar.

För 4 person(er)

Ingredienser

125 g blandad torkad frukt
1 hel kanelstång
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl couscous
1 msk rapsolja
1 tsk mald spiskummin

Köttbullar

450 g färdiga köttbullar
1 msk smör
1,5 tsk garam masala
0,5 msk flytande honung
0,5 dl bladpersilja hackad
0,25 citron
1 tsk pressad citronsaft

Till servering

5 dl rödkål finstrimlad
1 apelsin
0,5 gurka

Kryddig couscous och honungsstekta köttbullar – gör så här:

1. Skär den torkade frukten i småbitar. Koka frukten, kanelstång, buljongtärning i vattnet ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner couscous, olja och spiskummin. Låt alltsammans svälla 5 min under lock.
2. Stek köttbullarna några minuter i smör tillsammans med garam masala. Häll över honung, persilja och citron och fortsätt att steka på medelvärme till vacker färg.
3. Servera köttbullarna med couscousen och en rödkålssallad.