Kryddgravad lax med ingefära, svartpeppar och fänkål

Gravad lax serveras med hemlagad hovmästarsås. En klassiker, här med ny smak på laxen: Färsk riven ingefära, svartpeppar och fänkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn som varit fryst minst 2 dygn

Gravning

  • 0,75 dl salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk svartpeppar - krossad
  • 1 msk fänkålsfrön - grovkrossade
  • 2 msk ingefära - riven färsk

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, svartpeppar, fänkål och ingefära i en skål.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Fördela kryddblandningen på laxen. Ställ kallt 2 dygn. Vänd laxen 2 gånger per dygn.

  3. Ta laxen ur plastpåsen och skrapa av kryddorna. Skär laxen i tunna skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!