Kryddbrûlée med svartvinbärsgelé, citronfärskost och hallon

Generösa och stora portioner av den supergoda desserten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma - hel
  • 2 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 g ingefära - färsk (1 bit)
  • 2 krm kanel - mald
  • 8 äggulor
  • 0,5 dl råsocker

Svartvinbärsgelé

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 1 msk citronsaft

Citronfärskost

  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk mjölk
  • 0,5 citron - rivet skal

Garnering

  • 20 hallon
  • 0,5 citron - rivet skal
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång, vaniljfrön och kryddor. Låt kallna och ställ i kylen över natten.

  2. Sätt ugnen på 100°. Vispa ner äggulor i smeten. Sila och häll upp i 4 breda ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.

  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm svartvinbärssaft och citronsaft. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i saften. Häll upp i en liten form och låt stelna i kylen.

  5. Blanda ingredienserna till färskosten.

  6. Strö råsocker på brûléerna och bränn med en gasolbrännare. Skär gelén i tärningar. Garnera med spritsad citronfärskost, gelé, hallon, citronskal och citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!