44444

Kryddbröd går utmärkt att baka i förväg och frysa in.

För 3 bröd:

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
2 msk strösocker
1 msk kummin, hel
1 msk anis, hel
1 msk fänkålsfrön, hela
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl, (720–780 g)

20 minuter + 1 timme jäsning + 15 minuter i ugn

Kryddbröd – gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Tillsätt olja, socker, kryddor och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör till en jämn deg. Jäs degen under bakduk ca 30 min.
  2. Dela degen i tre bitar och forma dem till längder lika långa som plåten. Lägg dem på en lätt mjölad plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skåra bröden med fyra snitt vardera på längden med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd