Kryddbiffar med buljongkokt potatis och senapsgräddfil

Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g köttfärs - (nöt- eller blandfärs)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk nejlikor - malda
  • 0,5 tsk kryddpeppar - mald
  • 2 msk smör - till stekning

Tillbehör

  • 1 kg potatis
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 250 g gröna bönor

Senapsgräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk grovkornig senap

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till färsbiffarna. Smaka av styrkan på kryddor och salt. Platta ut köttfärsen till ca 1 cm tjock platta på vattensköljt skärbräde.

  2. Ta med ett glas eller ett mått ut biffar (det blir 13-14 små biffar). Stek biffarna i lite smör i stekpanna eller plättlagg. Beräkna ca 1 minut per sida.

  3. Skala potatisen och skär dem i klyftor.

  4. Låt buljong och salt koka upp, lägg i potatisklyftorna och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter, tills de är genomkokta. Låt bönorna koka med några minuter i slutet av koktiden.

  5. Blanda samman gräddfil och senap. Servera kryddbiffarna tillsammans med den buljongkokta potatisen och senapsgräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!