40 minuter + 50 minuter koktid + tid i ugn
Kryddbakad kycklingsteak med ananas, picklad lök, salsa och spetskål – gör så här:
- Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Lägg i löken, koka upp och låt kallna.
- Tomatsalsa: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross, vatten, vinäger, liquid smoke, paprikapulver och socker. Låt sjuda under lock ca 30 min. Skär tomaterna i fjärdedelar. Skär ut kärnhusen och lägg i såsen. Låt koka ytterligare ca 20 min. Skär tomatköttet i ca 1×1 cm och blanda ner i såsen. Salta.
- Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i jämnstora bitar. Skala och skär bort den grova stocken på ananasen och skär i ca 2 cm stora bitar. Lägg kyckling i en ugnssäker form, ananasen i en separat form. Rör ihop ingredienserna till marinaden och fördela över kyckling och ananas.
- Tillaga kycklingen högt upp i ugnen ca 7 min. Ställ in ananasen och stek ytterligare ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Ta ut och låt svalna något innan den skärs i tunna skivor.
- Örtfärskost: Mixa örterna med oljan till grov röra med mixerstav eller i matberedare. Blanda i färskosten och krydda med salt och peppar.
- Spetskål: Skala och riv ingefäran. Mixa den med olja och limesaft. Finstrimla kålen och blanda med ingefärsoljan och fisksås. Krydda med salt.
- Nötter: Sänk ugnsvärmen till 175°. Blanda nötter och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Hacka nötterna grovt.
- Servera kycklingen med picklad lök, tomatsås, örtfärskost, spetskål, cashewnötter och gurka på libabröden.