00000

Krustaden på bilden har Magnus friterat på ett krustadjärn. Vi köper för enkelhetens skull färdiga krustader, men de är så små att vi beräknar minst två per person som drinktilltugg. Den som vill servera tilltugg utan assiett satsar kanske på enbart de puréfyllda krustaderna.

För 4 personer

Ingredienser

8-10 krustader, små
1 sötpotatis, eller ca 200 g pumpa
2 msk crème fraiche
0,5 msk citron, pressad
2 krm salt
0,5 krm peppar

Sötpotatissallad:

2 dl sötpotatisen, tärningar, eller pumpan
3 tsk röd chili, finhackad
3 msk schalottenlök, hackad
1 dl salladslök, finstrimlad, eller purjolök
1 apelsin, rivet skal och saften
1 tsk curry
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
3-4 krm salt

Krustader med sötpotatiskräm

 

1. Skala och skär sötpotatisen i små, fina tärningar. Ta undan en del av tärningarna till salladen. Koka resten mycket mjuka ca 10 minuter. Sila av, ånga av och mixa med crème fraiche, citron, salt och peppar.

2. Koka resterande sötpotatis nätt mjuk i saltat vatten.

3. Finhacka chili och schalottenlök, strimla salladslök eller purjo och riv apelsinskalet och pressa ur saften.

4. Blanda ingredienserna till salladen och smaka av sältan.

5. Servering: Ställ och fyll krustaderna med varm puré på assietter. Sallad på och runtom.