00000

Här används bara bottnarna från kronärt-skockan, bladen doppas i god örtolja.

För 24 krustader:

Ingredienser

24 krustader, små

Crème

2 kronärtskocksbottnar, stora, kokta
1,5 dl crème fraiche
0,5 citron, rivet skal
1,5 tsk citron, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

50 g skinka, kallrökt, t ex tvärnöskinka
timjan
rapsolja, kallpressad

15 min

Krustader med kronärtskockscrème – gör så här:

  1. Mixa kronärtskocksbottnarna med crème fraiche, citronskal och -saft, salt och peppar till en slät crème. Lägg över crèmen i en spritspåse.
  2. Spritsa crèmen i krustaderna. Garnera med tunna remsor skinka, timjanblad och olja.

Tips: Gör några krustader utan skinka som vegoalternativ.