Krustader med blomkålspuré, tryffel och salta mandlar

Krämigt len aptitiretare! Tryffel och blomkål är en oväntad men mycket god kombination. Krustader köps färdiga i butik. Servera krustaderna med ett glas mousserande vin.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g blomkål
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk tryffelolja - + 1/2 tsk
  • 2 krm salt
  • 10 mandlar - rostade, salta
  • 12 minikrustader

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Koka under lock ca 5 min.

  2. Mixa blomkål och grädde. Smaka av med 1 tsk tryffelolja och krydda med salt.

  3. Finhacka mandeln. Fördela purén i krustaderna. Droppa över 1/2 tsk tryffelolja och strö över mandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!