4.14.14.14.14.1

Krämigt len aptitiretare! Tryffel och blomkål är en oväntad men mycket god kombination. Krustader köps färdiga i butik. Servera krustaderna med ett glas mousserande vin.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g blomkål
0,5 dl vispgrädde
1 tsk tryffelolja, + 1/2 tsk
2 krm salt
10 mandlar, rostade, salta
12 minikrustader

10 minuter

Krustader med blomkålspuré, tryffel och salta mandlar – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Koka under lock ca 5 min.
  2. Mixa blomkål och grädde. Smaka av med 1 tsk tryffelolja och krydda med salt.
  3. Finhacka mandeln. Fördela purén i krustaderna. Droppa över 1/2 tsk tryffelolja och strö över mandeln.
Fler recept med: Fredagsmat, Smårätter