Krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor

Recept på krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor. Buljongspadet som blir över går att spara som grund för soppa.
Carina Brydling

Ingredienser

  • 300 g kålrot
  • 3 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm timjan
  • 1 msk senap - grovkornig
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 gulbeta - liten
  • 0,5 dl rotfruktschips
  • 12 minikrustader

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka den mjuk i vattnet med buljongtärningen tillsammans med skalade vitlöksklyftor och timjan.

  2. Sila bort buljongen och låt allt ånga av. Mixa kålrot, senap, crème fraiche och smör till en slät kräm. Krydda med salt och peppar. Lägg krämen i en spritspåse.

  3. Skala och strimla gulbetan. Krossa rotfruktschipsen något.

  4. Spritsa en klick kräm i varje krustad och toppa med gulbeta och chips. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!