44444

Recept på krusbärssorbet. En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 gelatinblad
1 l röda krusbär, väl mogna
1 dl vatten
1 dl strösocker

Servering

6 mandelbiskvier

50 min + 1–2 timmar i frysen

Krusbärssorbet – gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladet 5 min. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter, tills sockret löst sig.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Kör purén i glassmaskin ca 30 min. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 min före servering. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.
Fler recept med: Barn och familj, Frukt och bär