Krusbärssaft med mynta

En kär repris är krusbärssaften med mynta. Den mynta som säljs i kruka ger inte lika mycket smak som mynta som odlats på friland. Krusbären bör vara mogna annars kan det bildas gelé i flaskan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 l krusbär
  • 6 dl vatten
  • 4 dl myntablad - löst packade
  • 6 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg krusbär, vatten och mynta i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Mosa bären mot kanten med en mosstöt.

  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt rinna av. Häll sedan tillbaka saften i en rengjord kastrull. Rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter och skumma av.

  3. Fyll upp saften i väl rengjorda varma flaskor och sätt på korken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!