Krusbärspaj med rostad mandel

Krusbärspaj med mandel och råsocker – som ger en karamelliserande effekt!

Krusbärspaj med rostad mandel

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa snabbt ihop degen till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en avlång form, ca 10 x 35 cm. Ställ kallt.
  3. Skölj och snoppa krusbären.
  4. Mixa 1 påse mandelspån i matberedaren. Blanda mandelmixet med socker och potatismjöl.
  5. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 10 min. Ta ut och låt svalna.
  6. Täck pajbottnen med krusbär. Strö mixblandningen över bären och fördela 1 påse mandel över.
  7. Hyvla smöret och lägg det över mandeln. Ringla sirapen ovanpå.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 min.

    Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Kan du inte få nog av recept på krusbärspaj – kolla in vår systersajt Hembakat!

Recept från