Krusbärspaj

Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.
Allt om Mat
Foto: Annika Broman

Pajbotten

  • 225 g smör
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 400 g krusbär
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 msk vetemjöl

Topping

  • 1 äggvita
  • 2 msk strösocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 min.

  2. Kavla ut pajdegen 2–3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg åtta av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna. Sätt ugnen på 200°.

  3. Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.

  4. Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvipad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 min. Servera med vaniljsås.

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!