Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.

För 8 bitar

Ingredienser

Pajbotten:

225 g smör
1 äggula
0,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl

Fyllning:

400 g krusbär
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
50 g mandelmjöl
1 msk vetemjöl

Topping

1 äggvita
2 msk strösocker

Tillbehör

vaniljglass

Krusbärspajer – gör så här:

  1. Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 min.
  2. Kavla ut pajdegen 2–3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg åtta av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna. Sätt ugnen på 200°.
  3. Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.
  4. Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvipad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 min. Servera med vaniljsås.

Recept av Charlotte Jenkinson