Krusbärspaj med mandel

Ta vara på krusbären och gör en riktigt god krusbärspaj med mandel. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Expressen

Krusbärspaj med mandel

  1. Mixa snabbt ihop smör, havregryn, vetemjöl, socker och äggula till en deg i matberedaren, med kniven monterad.
  2. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 10×30 centimeter. Ställ formen kallt 30 minuter.
  3. Skölj och snoppa krusbären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, muscovadosocker och citronsaft. Koka upp och låt koka samman under omrörning, cirka 10 minuter. Låt svalna.
  4. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspånen. Grädda pajen mitt i ugnen, 200 grader, cirka 20 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Kan du inte få nog av recept på krusbärspaj – kolla in vår systersajt Hembakat!

Recept från