Krusbärsmojito

Gör en mojito på krusbären hemma! Basen i mojito är råsocker, vit rom, ­mynta och någon form av syra. Här har vi valt krusbär, men variera gärna t ex med svarta vinbär, blåbär eller passionsfrukt. Det går utmärkt att göra drinken på frysta bär som får tina innan de används.
Lisa Lemke
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1 lime
  • 200 g krusbär - frysta bär går bra
  • 3 msk råsocker
  • 3 myntakvistar
  • 1,5 dl rom - ljus
  • 2 dl mineralvatten
  • is - rikligt

Gör så här

  1. Skär limen i tunna klyftor.

  2. Fördela klyftorna, krusbär, socker, mynta och rom i 4 glas och pressa med en muddlare, så att smakerna kommer fram.

  3. Toppa med mineralvatten och is.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!