Krusbärskaka med toscatäcke

I stället för krusbär kan man använda hallon till denna kaka med syrlig udd.

Krusbärskaka med toscatäcke

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.
  3. Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.
  4. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner skalet i smeten.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Blanda krusbären med 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  8. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.
  9. Blanda i mandeln.
  10. Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna.

     Servera den ljumma kakan med vaniljsås till.

 

Kan du inte få nog av krusbär? Testa detta recept på krusbärspaj med mandel!

Recept från