Krusbärskaka med glasyr

Recept på krusbärskaka med ingefärsglasyr. Det här är lite tyngre kaka än en vanlig sockerkaka och den håller sig saftig länge.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 175 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl rårössocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 150 g krusbär

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan.

  2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandning och mjölk i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Tryck i krusbären.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.

  4. Glasyr: Blanda florsocker, ingefära och vatten och rör till en jämn glasyr. Häll glasyren på kakan och låt den stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!