4.14.14.14.14.1

Recept på krusbärskaka med ingefärsglasyr. Det här är lite tyngre kaka än en vanlig sockerkaka och den håller sig saftig länge.

För 12 bitar:

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
2,5 dl rårörsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
150 g krusbär

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk ingefära, finriven
1 msk vatten

15 minuter + 50 minuter i ugn

Krusbärskaka med ingefärsglasyr – gör så här:

  1. Snoppa krusbären. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan.
  2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandning och mjölk i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Tryck i krusbären.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.
  4. Glasyr: Blanda florsocker, ingefära och vatten och rör till en jämn glasyr. Häll glasyren på kakan och låt den stelna.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar