55555

En sötsyrlig krusbärschutney är ett gott tillbehör till grillad fisk, kött och grönsaker men även till grytor.

För 4 dl:

Ingredienser

500 g krusbär, röda och gröna
1 gul lök
1,5 dl sherryvinäger
1 tsk senapsfrön, gula
1 tsk grönpeppar, torkad
1 kanelstång
1 msk ingefära, riven
2 dl rårörsocker
0,5 tsk salt

30 minuter

Krusbärschutney – gör så här:

  1. Rensa och snoppa krusbären. Skala och finhacka löken. Blanda krusbär och lök i en kastrull tillsammans med vinägern. Värm och tillsätt senapsfrön, grönpeppar, kanelstång, ingefära, socker och salt.
  2. Låt sjuda utan lock ca 15 min, tills krusbären mjuknat och det blivit som en tjock kräm.
  3. Häll upp den varma chutneyn på glasburk och sätt på lock. Låt kallna. Chutneyn håller 2–3 veckor i kylen.

Recept av Charlotte Jenkinson

Fler recept med: Frukt och bär