00000

En krusbärs-fool är underbart enkelt och barnsligt god. Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här har vi även friskat upp den med yoghurt.

För 4-6 personer:

Ingredienser

250 g krusbär, röda och gröna
0,75 dl florsocker
2 dl grekisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde

20 minuter + 2 timmar i kyl

Krusbärs-fool – gör så här:

  1. Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 min. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.
  2. Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten.
  3. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas. Ställ i kylen till servering. Servera desserten kall.

Recept av Charlotte Jenkinson