Krumelurer

Krumelurer - portionsbröd som får bli lite som de vill i formen. Luftiga med sälta från oliver och fin rosmarin- och citronsmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 14 dl specialvetemjöl

Garnering

  • 1 burk kalamataoliver
  • 2 rosmarin - kvistar
  • 2 msk citronolivolja
  • 2 tsk gourmetsalt

Gör så här

  1.  Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37°. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, honung, salt och det mesta av mjölet, spara 1 dl till utbakning. Arbeta degen kraftigt och låt jäsa ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem. Skär 15 bitar på varje rulle. Låt bitarna bli lite som de vill, ojämna och lite mjöliga. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Tryck ner oliver och lite rosmarin i bröden. Låt jäsa ca 15 min, pensla med olivolja och strö över lite gourmetsalt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills de får fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!