Krossad vitlökspotatis med korv

En favoritpotatis som passar till det mesta. Den kokta potatisen mosas lätt så att örtoljan kan sugas upp och ge smak före gratineringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk örter - hackade färska
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater

Tillbehör

  • 4 korvar - stekta, t ex chorizo

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen mjuk. Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop olja, örter, vitlök och salt. Dela tomaterna i halvor.

  2. Häll av vattnet och häll potatisen på plåt med bakplåtspapper. Krossa potatisen lätt med potatisstöt eller trägaffel. Lägg tomaterna vid sidan om potatisen. Droppa över örtoljan.

  3. Stek i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera med korven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!