Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost

Knapriga tunnbröd ger fin kontrast till soppan. Bred på färskosten strax före servering så att bröden inte mjuknar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • 8 krondillsklasar - eller 1 msk dillfrön
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt

tillbehör

  • 50 g kräftstjärtar
  • 50 g färskost - naturell
  • 4 bitar hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Skala och tärna lök, vitlök och potatis. Fräs lök och potatis i olja i en kastrull. Häll på buljong, mjölk och grädde. Tillsätt dillkronor eller dillfrön. Koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med citronsaft och salt.

  3. Hacka kräftstjärtarna och blanda dem med färskosten.  Bre blandningen på tunnbröden och servera till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!