00000

Knapriga tunnbröd ger fin kontrast till soppan. Bred på färskosten strax före servering så att bröden inte mjuknar.

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g potatis
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl mjölk
2 dl mellangrädde
8 krondillsklasar eller 1 msk dillfrön
2 msk citron pressad
1 tsk salt

tillbehör

50 g kräftstjärtar
50 g färskost naturell
4 bitar hårt tunnbröd

Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost

 

1. Skala och tärna lök, vitlök och potatis. Fräs lök och potatis i olja i en kastrull. Häll på buljong, mjölk och grädde. Tillsätt dillkronor eller dillfrön. Koka under lock ca 15 min.
2. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med citronsaft och salt.
3. Hacka kräftstjärtarna och blanda dem med färskosten.  Bre blandningen på tunnbröden och servera till soppan.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur, Soppa