00000

Kronärtskockssoppa med örtcrostini lagas av kronärtskocksbottnar på burk och är lika god att servera varm som kall!  

För 8 personer:

Ingredienser

4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 tsk strösocker
3 burkar kronärtskocksbottnar, (à 400 g)
8 dl vatten
3 dl vispgrädde
2,25 dl vitt vin, torrt
3 msk kycklingfond, konc
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Örtcrostini:

0,5 kruka basilika
0,5 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
8 skivor surdegsbaguette
1 tsk flingsalt

25 minuter

Kronärtskockssoppa med örtcrostini – gör så här:

  1. Skala och finstrimla lök och ­vitlök. Fräs löken mjuk i smör på medelvärme. Strö över sockret och låt löken karamelliseras lätt under omrörning, ca 2 min.
  2. Tillsätt kronärtskocksbottnarna i bitar, vatten, grädde, vin och fond. Låt sjuda utan lock ca 20 min. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
  3. Örtcrostini: Sätt ugnen på 200°. Mixa örter och olja slätt. Pensla brödskivorna runt om med örtoljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt över bröden och rosta dem mitt i ugnen ca 10 min, vänd dem efter halva tiden.
Fler recept med: Soppa