00000

Servera gärna kronärtskockskrämen i skockans egna skedliknande blad. Tomatshots är gott att till.

För 12 stycken

Ingredienser

Kräm:

2 kronärtskockor
2 msk olivolja
1 vitlök, liten klyfta, pressad
1 tsk citron, pressad
2 krm örtsalt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

, strimlade citronskal

1. Koka skockorna enligt grundreceptet t o m punkt 2, men öka koktiden med 10 min så att bottnarna blir helt mjuka.
2. Plocka av alla blad, spara de största. Lyft försiktigt bort skägget från skockbottnarna med t ex en tesked.
3. Skär bottnarna i bitar. Lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt olivoljan och eventuellt vitlöken och kör till en slät kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. 4. Lägg de sparade kronärtskocksbladen på ett fat. Lägg 1 klick kräm på varje. Garnera med citronskalen.