1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 2 timmar i kylen. Grilla dem på utegrillen eller stek i panna. Om du steker dem går det utmärkt att låta dem gå klart i ugnen i 7–10 min på 175°, tills innertemperaturen är 70°.
2. Ansa och skär grönsakerna i cm-stora bitar. Blanda grönsakerna med gräddfilen. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.
3. Värm naanbröden på grillen eller i ugnen. Dela varje del i två och ägg på grönsaksblandningen. Skiva kycklingen och lägg den på grönsakerna. Garnera med basilika och rucola.
Kristins kyckling med naanbröd
En somrig och fräsch kycklingrätt. Den här rätten passar bra att ta med på picknick. Förvara grönsakerna i en liten plastburk och grilla kycklingen och naanbrödet på engångsgrillen – det gör succé! Naanbröd är ett slags indiskt bröd och finns i välsorterade livsmedelsaffärer.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | kycklingfiléer |
Marinad:
4 msk | olivolja |
3 msk | japansk soja |
2 msk | pressad citron |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Sallad:
4 | tomater |
0,5 | gurka |
1 | gul paprika |
1 | rödlök |
2 | vitlöksklyftor, pressade |
3 dl | gräddfil |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
4 | naanbröd |
Tillbehör:
, några blad färsk basilik, några blad rucola |