00000

En somrig och fräsch kycklingrätt. Den här rätten passar bra att ta med på picknick. Förvara grönsakerna i en liten plastburk och grilla kycklingen och naanbrödet på engångsgrillen – det gör succé! Naanbröd är ett slags indiskt bröd och finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer

Marinad:

4 msk olivolja
3 msk japansk soja
2 msk pressad citron
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Sallad:

4 tomater
0,5 gurka
1 gul paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor pressade
3 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
4 naanbröd

Tillbehör:

några blad färsk basilik, några blad rucola

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 2 timmar i kylen. Grilla dem på utegrillen eller stek i panna. Om du steker dem går det utmärkt att låta dem gå klart i ugnen i 7–10 min på 175°, tills innertemperaturen är 70°.
2. Ansa och skär grönsakerna i cm-stora bitar. Blanda grönsakerna med gräddfilen. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.
3. Värm naanbröden på grillen eller i ugnen. Dela varje del i två och ägg på grönsaksblandningen. Skiva kycklingen och lägg den på grönsakerna. Garnera med basilika och rucola.