Kristins kyckling med naanbröd

En somrig och fräsch kycklingrätt. Den här rätten passar bra att ta med på picknick. Förvara grönsakerna i en liten plastburk och grilla kycklingen och naanbrödet på engångsgrillen – det gör succé! Naanbröd är ett slags indiskt bröd och finns i välsorterade livsmedelsaffärer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer

Marinad

  • 4 msk olivolja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 4 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 paprika - gul
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 naanbröd

Tillbehör

  • basilika - färsk, några blad
  • rucola - några blad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 2 timmar i kylen. Grilla dem på utegrillen eller stek i panna. Om du steker dem går det utmärkt att låta dem gå klart i ugnen i 7–10 min på 175°, tills innertemperaturen är 70°.

  2. Ansa och skär grönsakerna i cm-stora bitar. Blanda grönsakerna med gräddfilen. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.

  3. Värm naanbröden på grillen eller i ugnen. Dela varje del i två och ägg på grönsaksblandningen. Skiva kycklingen och lägg den på grönsakerna. Garnera med basilika och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!