Kristins kyckling med naanbröd
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
Marinad
- 4 msk olivolja
- 3 msk japansk soja
- 2 msk citron - pressad
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Sallad
- 4 tomater
- 0,5 gurka
- 1 paprika - gul
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor - pressade
- 3 dl gräddfil
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 4 naanbröd
Tillbehör
- basilika - färsk, några blad
- rucola - några blad
Gör så här
-
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 2 timmar i kylen. Grilla dem på utegrillen eller stek i panna. Om du steker dem går det utmärkt att låta dem gå klart i ugnen i 7–10 min på 175°, tills innertemperaturen är 70°.
-
Ansa och skär grönsakerna i cm-stora bitar. Blanda grönsakerna med gräddfilen. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.
-
Värm naanbröden på grillen eller i ugnen. Dela varje del i två och ägg på grönsaksblandningen. Skiva kycklingen och lägg den på grönsakerna. Garnera med basilika och rucola.