Recept på krispigt smördegsflarn med tomater. Lägg hela flarnet på en skärbräda eller bricka och låt gästerna själva skära sig en bit, som drinktilltugg eller förrätt.

För 6 personer

Ingredienser

1 smördegsplatta (250 g) kyld
4 plommontomater, väl mogna
10 körsbärstomater
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

15 basilikablad

Tillbehör:

100 g hjortstek i tunna skivor rökt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210° varmluft eller 225° i vanlig ugn. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skär tomaterna i tunna skivor. Lägg dem lite omlott på smördegsplattan. Ringla över olja och strö på salt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Strö basilikablad på flarnet när 5 min återstår av tillagningstiden.
  4. Skär flarnet i bitar och lägg på hjortsteksskivorna. Servera genast.