30 minuter + 2 1/2 timmes koktid
Krispigt fläsk med jordärtskocka – gör så här:
- Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp. Skala och halvera lök och vitlök. Skala och skär moroten i bitar. Skumma köttet väl och tillsätt grönsaker, lagerblad, vinäger och 1 msk salt. Låt köttet koka
under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. - Jordärtskockor: Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Häll på grädden och låt koka utan lock tills skockorna är mjuka, ca 15 min. Krydda med salt.
- Sötsyrligt äpple: Kärna ur och skiva äpplet tunt, gärna på mandolin. Blanda äpplet med honung och vinäger.
- Lyft upp köttet och låt det svalna något. Plocka läggen med två gafflar genom att dra isär köttet. Stek köttet på låg värme tills det är krispigt. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
- Skär baguetten i bitar och stek dem gyllenbruna i smör precis före servering. Fördela den gräddkokta skockan över bröden och toppa med fläsket. Avsluta med de sötsyrliga äppelskivorna, hasselnötter och körvelkvistar.