4.24.24.24.24.2

Krispig sallad på kålrabbi och äpple med krämig senapsdressing är en frisk sallad gjord på en lite bortglömd grönsak – kålrabbi. Den är lätt söt och har en mild kålsmak. Passar utmärkt med syrligt äpple.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kålrabbi
2 äpplen
120 g babyspenat
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Krämig senapsdressing:

2 tsk dijonsenap
1 tsk dijonsenap, grov
2 msk citron, pressad
1 tsk honung
0,75 dl rapsolja
0,5 dl
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

ätbara blommor, t ex indiankrasse och tagetes

20 minuter

Krispig sallad på kålrabbi och äpple med krämig senapsdressing – gör så här:

  1. Dressing: Vispa ihop de båda senapssorterna, citron och honung. Vispa ner oljan i en tunn stråle. Rör i grädden och krydda med salt och peppar.
  2. Ansa kålrabbin och skär den i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Kärna ur och skär äpplet i mycket tunna skivor.
  3. Blanda lite av dressingen med spenaten. Krydda med salt och peppar och lägg spenaten på ett fat. Lägg på kålrabbi- och äppelskivorna och droppa över dressing. Garnera gärna med ätbara blommor.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader