3.33.33.33.33.3

Servera röran med färska räkor på knäckebröd. Spara gärna skalen från räkorna i frysen för att senare kunna koka dem och använda som bas i en räksoppa.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g räkor, med skal, MSC-märkta
0,5 äpple
50 g kålrabbi, eller spetskål
1 dl majonnäs
100 g färskost, med pepparrot
0,5 tsk havssalt

Tillbehör:

surdegsknäcke
vällagrad ost, t ex svecia

20 minuter

Röra med färska räkor – gör så här:

  1. Skala räkorna. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och finstrimla kålrabbin.
  2. Rör ihop majonnäs och färskost. Vänd ner räkor, ­äpple och kålrabbi. Krydda med salt.
  3. Servera röran på knäcke­bröd tillsammans med lag­rad ost.

 

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj

Fler recept med: Röror, Skaldjur