Krispig röra med färska räkor

Servera röran med färska räkor på knäckebröd. Spara gärna skalen från räkorna i frysen för att senare kunna koka dem och använda som bas i en räksoppa.
Katja Palmdahl
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal, MSC-märkta
  • 0,5 äpple
  • 50 g kålrabbi - eller spetskål
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g färskost - med pepparrot
  • 0,5 tsk havssalt

Tillbehör

  • surdegsknäcke
  • ost - vällagrad , t ex svecia

Gör så här

  1. Skala räkorna. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och finstrimla kålrabbin.

  2. Rör ihop majonnäs och färskost. Vänd ner räkor, ­äpple och kålrabbi. Krydda med salt.

  3. Servera röran på knäcke­bröd tillsammans med lag­rad ost.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!