00000

Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär. Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.

För 4 person(er)

Ingredienser

450 g laxfilé, portionsbitar
1 msk smör, mjukt
1 tsk salt
1 dl flagad mandel
2 msk bladpersilja, hackad
50 g cheddar eller emmentaler, riven
8 potatisar
0,5 msk rapsolja
0,5 tsk salt
0,5 knippe färsk timjan

Till servering

50 g haricots verts
1,5 röd paprika, strimlad

1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred på smör, salta.
3. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor.
Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja.
Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.
4. Stek ca 25 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg. Servera med haricots verts och röd paprika.