Krispig mandellax med blommig potatis

Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär. Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g laxfilé - portionsbitar
  • 1 msk smör - mjukt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mandel - flagad
  • 2 msk bladpersilja - hackad
  • 50 g cheddarost - eller emmentaler riven
  • 8 potatisar
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 knippe timjan - färsk

Till servering

  • 50 g haricots verts
  • 1,5 röd paprika - strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort.

  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred på smör, salta.

  3. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor. Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja. Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.

  4. Stek ca 25 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg. Servera med haricots verts och röd paprika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!