Krispig kyckling

Krispig kyckling får ett krispigt rishölje. Servera barnens favoritgrönsaker till. Lårkött på ben är tåligt och kan hållas på värmning en stund utan att det blir torrt.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 ägg
  • 6 dl Rice krispies

Tillbehör

  • majskolvar - kokta
  • morotsstavar - i olika färger
  • plommontomater - små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på  225°. Skär loss skinnet från kycklingbenen och dra av det.

  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprika.

  3. Vispa upp ägget. Blanda ner kycklingbenen så att de täcks av äggvispet.

  4. Ta upp kycklingbenen ett och ett och vänd dem i rice krispies. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Stek kycklingbenen mitt i ugnen ca 35 min, tills de är genomstekta. Servera med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!