Krispig kyckling
Krispig kyckling får ett krispigt rishölje. Servera barnens favoritgrönsaker till. Lårkött på ben är tåligt och kan hållas på värmning en stund utan att det blir torrt.
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 tsk paprikapulver
- 2 ägg
- 6 dl Rice krispies
Tillbehör
- majskolvar - kokta
- morotsstavar - i olika färger
- plommontomater - små
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skär loss skinnet från kycklingbenen och dra av det.
-
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprika.
-
Vispa upp ägget. Blanda ner kycklingbenen så att de täcks av äggvispet.
-
Ta upp kycklingbenen ett och ett och vänd dem i rice krispies. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
Stek kycklingbenen mitt i ugnen ca 35 min, tills de är genomstekta. Servera med tillbehören.