00000

Krispig grön sparris med bacondipp är en läcker förrätt. När baconfettet vispas ner i majonnäsen får dippen en läckert rökig karaktär som passar perfekt ihop med den krispiga thaisparrisen.

För 8 personer:

Ingredienser

150 g thaisparris, grön

Bacondipp:

3 skivor bacon, (60 g)
1 tsk rapsolja, + 1 dl
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk citron, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl vispgrädde

20 minuter

Krispig grön sparris med bacondipp – gör så här:

  1. Skär bort 1–2 cm från den nedre delen av sparrisstjälken.
  2. Bacondipp: Finhacka baconet och stek det knaprigt i 1 tsk olja ­på medelvärme. Låt rinna av i en sil och spara fettet.
  3. Rör ihop äggula, senap, citronsaft, salt och peppar. Vispa ner ­baconfett och 1 dl olja i en fin ­stråle. Vispa grädden och vänd ner i majonnäsen tillsammans med 3/4 av de knaperstekta ­baconbitarna.
  4. Fördela krämen i åtta små glas och toppa med resterande bacon. Ställ 5–7 sparrisar i varje glas och servera.
Fler recept med: Artiklar