Krispig fänkålssallad med cocktailtomater

En fräsch sallad som passar bra till cannelloni. Tunna, krispiga skivor av fänkål, syrliga tomater och salt parmesanost i god kombination.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk oregano - grovhackad färsk, eller 2tsk torkad
  • 30 g parmesan

Gör så här

  1. Skär bort toppen på fänkålen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär fänkålen i mycket tunna skivor. Halvera tomaterna.

  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt fänkålen och krama in dressingen. Blanda ner tomaterna och oregano. Lägg upp på ett serveringsfat och hyvla över parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!