Krispig bönsallad med morötter och ryggbiff

Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av svarta bönor, Per Modig från Fagra Slätt i Skåne. Här får biffen perfekt sällskap, tillsammans med en fräsch och krispig sallad precis som det serveras i Argentina. Salladen funkar också bra på egen hand, förstås!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl svarta bönor - GoGreen Svenskodlade
  • 500 g ryggbiff
  • 300 g sparrisbroccoli
  • 300 g sparris
  • 2 morötter
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl parmesan - riven
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 8 timmar, häll av vattnet.

  2. Koka bönorna i vatten i ca 60 minuter (tills de blir mjuka).

  3. Stek ryggbiffen 2-3 min på varje sida, salta och peppra på båda sidorna. Låt köttet vila i ca 7-10 min.

  4. Medan köttet vilar, skär upp morötterna i långa stavar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, ta kastrullen från spisen. Lägg ner morötter, sparrisbroccoli och låt stå 1-2 minuter. Lägg i sparrisen och låt stå ytterligare ca 1 minut tills allt blir "al dente". Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna på ett fat. Hacka löken och tillsätt till grönsakerna tillsammans med parmesan, olja och citronsaft.

  5. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ryggbiffen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!