3.43.43.43.43.4

Krispiestårta är också god att garnera med jordgubbar eller andra färska bär.

För 10 bitar:

Ingredienser

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice krispies, Kellogg's 

Fyllning:

4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör

Garnering:

4 dl vispgrädde
choklad, mörk eller ljus 

20 minuter + 1 timme i ugn

Krispiestårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga. Blanda försiktigt i Rice krispies. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt kallna.
  3. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.
  4. Skär kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  5. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.

Recept Saga Arneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Barn och familj, Tårtor