Krispiestårta

Krispiestårta är också god att garnera med jordgubbar eller andra färska bär.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Rice krispies - Kellogg's

Fyllning

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör

Garnering

  • 4 dl vispgrädde
  • choklad - mörk eller ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga. Blanda försiktigt i Rice krispies. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt kallna.

  3. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.

  4. Skär kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.

  5. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.

  6. Recept Saga Arneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!