1 timme
Recept: Krämiga kokosnudlar med blåmusslor, räkor och stekt gös
- Skölj och skrubba musslorna rena i kallt vatten. Kasta bort de trasiga och de som inte stänger sig när de knackas i köksbänken.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa citrongräset. Finhacka citrongräs och urkärnad chili. Fräs lök, vitlök, citrongräs och chili i olja i en stor gryta ca 2 min. Häll på vin och vatten. Koka kraftigt ca 5 min.
- Häll i musslorna och lägg på locket. Koka kraftigt tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Koka ihop musselbuljongen till hälften. Häll i kokosmjölk och koka ihop så att det blir tjockt och krämigt. Smaka av med salt.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet. Skala räkorna (spara några till garnering). Grovhacka koriander, finstrimla sockerärter och salladslök.
- Vänd ner musslor, räkor och grönsaker i nudlarna. Värm tills allt är varmt.
- Stek fisken först med skinnsidan ner i smör och olja 2–3 min på varje sida. Salta. Servera med nudlarna. Strössla över furikake. Garnera eventuellt med räkor.