Krämiga inlagda sommargrönsaker
Ingredienser
- 250 g broccoli
- 200 g blomkål
- 250 g grön sparris
- 100 g vaxbönor
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk dijonsenap - grovkornig
- 0,5 tsk havssalt
Ättikslag
- 1 schalottenlök
- 1 dl ättiksprit - (12 %)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Garnering
- ev gräslöksblommor och gökärt
Gör så här
-
Lag: Skala och halvera löken. Koka upp lök, ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna.
-
Ansa och bryt broccoli och blomkål i buketter. Bryt av den nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 4 cm breda bitar. Ansa vaxbönorna.
-
Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten 2–3 min. Ta upp och lägg dem i isvatten.
-
Låt grönsakerna rinna av och lägg dem i ättikslagen ca 2 timmar.
-
Blanda yoghurt, senap och salt. Låt grönsakerna rinna av och blanda med yoghurten.