Krämiga inlagda sommargrönsaker

De krämiga inlagda grönsakerna är också goda att servera som tillbehör till grillad fisk eller kyckling. Spara några av grönsakerna från ättikslagen till garnering. De håller ca 1 vecka i kylen.
Katja Palmdahl
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 250 g grön sparris
  • 100 g vaxbönor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk dijonsenap - grovkornig
  • 0,5 tsk havssalt

Ättikslag

  • 1 schalottenlök
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Garnering

  • ev gräslöksblommor och gökärt

Gör så här

  1. Lag: Skala och halvera löken. Koka upp lök, ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna.

  2. Ansa och bryt broccoli och blomkål i buketter. Bryt av den ­nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 4 cm breda bitar. Ansa vaxbönorna.

  3. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten 2–3 min. Ta upp och lägg dem i isvatten.

  4. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem i ättikslagen ca 2 timmar.

  5. Blanda yoghurt, senap och salt. Låt grönsakerna rinna av och blanda med yoghurten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!