55555

De krämiga inlagda grönsakerna är också goda att servera som tillbehör till grillad fisk eller kyckling. Spara några av grönsakerna från ättikslagen till garnering. De håller ca 1 vecka i kylen.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g broccoli
200 g blomkål
250 g grön sparris
100 g vaxbönor
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap, grovkornig
0,5 tsk havssalt

Ättikslag:

1 schalottenlök
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Garnering:

eventuellt gräslöksblommor och gökärt

30 minuter + 2 timmar för grönsakerna att marineras

Krämiga inlagda sommargrönsaker – gör så här:

  1. Lag: Skala och halvera löken. Koka upp lök, ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna.
  2. Ansa och bryt broccoli och blomkål i buketter. Bryt av den ­nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 4 cm breda bitar. Ansa vaxbönorna.
  3. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten 2–3 min. Ta upp och lägg dem i isvatten.
  4. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem i ättikslagen ca 2 timmar.
  5. Blanda yoghurt, senap och salt. Låt grönsakerna rinna av och blanda med yoghurten.
Fler recept med: Artiklar