00000

Världens godaste efterrätt med choklad, knapriga nötter och bär. Alla kommer vilja ha receptet!

För 4 personer

Ingredienser

Krämiga chokladformar

100 g mörk choklad (60-65%)
75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 msk + 1 msk kokosflingor
1 dl kanderade nötter eller mandel (finns som lösvikt)

Bärfluff

250 g röda bär, t.ex jordgubbar, hallon
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker

10 min + 8-10 min i ugn

Krämiga chokladformar

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chokladen. Smält den med smör i mikro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmör och 2 msk kokos.

2. Fördela smeten i smorda formar, à ca 1 1/2 dl. Grovhacka nötterna och strö dem och 1 msk kokos över smeten. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.

3. Mosa bären grovt. Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda ner bären i grädden. Toppa formarna med det och servera.