00000

Varje tisdag och torsdag serveras det soppa med valnötsgrissini, eget hembakt grovt bröd eller vitt bröd från ett italienskt bageri.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 zucchini, (à 350 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 msk bladpersilja
1 krm svartpeppar
1 nypa ev salt

Till servering

4 grissini eller bröd
2 msk citronolja

Zucchinisoppa – gör så här:

  1. Skär zucchinin i skivor. Skala och hacka den gula löken och vitlöken.
  2. Fräs allt i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och fond.
  3. Låt soppan koka ca 15 minuter.
  4. Tillsätt mjölk och crème fraiche. Koka upp.
  5. Tillsätt persilja och mixa soppan. Smaksätt med peppar och eventuellt salt.
  6. Servera soppan och droppa i oljan.