Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter

Recept på krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter. Annorlunda kryddning sätter fart på grytan.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 500 g viltfärs
  • 1 gul lök - liten
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kummin - mald
  • 1 krm anis - mald
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 dl pepparrot - färskriven

Morötter

  • 4 morötter - medelstora
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 25 g smör - kallt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och salt. Hyvla tunna skivor av smöret och lägg på morötterna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 30 min, tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.

  3. Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Bryn färsen i olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fänkål och stek vidare ca 1 minut. Krydda färsen med salt, kummin och anis.

  4. Häll över grädde och vatten. Koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp. Strö över pepparroten. Servera grytan med morötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!