4.34.34.34.34.3

Recept på krämig torsk på ratatouille garneras gärna med oregano eller timjan.

För 4 personer:

Ingredienser

4 portionsbitar torskfilé, (à 125 g)
1 gul lök
1 zucchini
2 paprikor, i olika färger
1 burk körsbärstomater, (400 g)
2 msk tomatpuré
100 g färskost, med vitlökssmak
3 dl couscous
olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter + tid i ugn

Krämig torsk på ratatouille – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare
    ca 3 min. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 10 min.
  3. Häll över grönsaksröran i en ugnssäker form. Lägg torskbitarna på röran och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är genomkokt och osten har fått lite färg.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner 1 msk olja. Servera couscousen till fisk och grönsaksröra.