Krämig torsk på ratatouille

Recept på krämig torsk på ratatouille garneras gärna med oregano eller timjan.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskfilé - (à 125 g)
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor - i olika färger
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g färskost - med vitlökssmak
  • 3 dl couscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ca 3 min. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 10 min.

  3. Häll över grönsaksröran i en ugnssäker form. Lägg torskbitarna på röran och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är genomkokt och osten har fått lite färg.

  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner 1 msk olja. Servera couscousen till fisk och grönsaksröra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!