4.14.14.14.14.1

Krämig tonfiskpasta med rucola är perfekt i matlådan. Sardeller ger pastan perfekt sälta.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex castellane
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
6 sardellfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
2 burkar tonfisk, i vatten (à 200 g)
100 g rucola
4 tomater
olivolja, nymald svartpeppar

25 minuter

Krämig tonfiskpasta med rucola – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöken. Fräs lök, vitlök och sardeller i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll på grädden och låt koka upp. Krydda med 2 krm peppar.
  3. Låt tonfisken rinna av. Hacka hälften av rucolan. Tärna tomaterna.
  4. Låt pastan rinna av. Vänd ner den, tonfisk, hackad rucola och ­tomater i såsen. Toppa med resterande rucola och servera.
    pren