Krämig sötpotatissoppa med mandel- och koriandertopping

Recept på krämig sötpotatissoppa med mandel- och koriandertopping. Soppan blir bara godare om den får stå till sig i kylskåp en dag. Servera i små skålar eller glas och toppa med mandelblandningen vid servering.

30 minuter

Sötpotatissoppa med mandel- och koriandertopping — gör så här:

  1. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Skala och strimla lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka ingefäran.
  2. Fräs lök, vitlök, chili och curry-pasta i olja i en gryta ca 2 min. Tillsätt sötpotatis, ingefära, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och fisksås och koka upp.
  3. Låt sjuda under lock ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät, smaka av med citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  4. Topping: Grovhacka mandlar, thaibasilika och koriander och blanda ihop. Strö det över soppan och servera genast.

Recept från