Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika

Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika passar bra på midsommarbordet. Kummin och basilika är goda smaksättare till sillen. Äpplet ­friskar upp.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 äpple - syrligt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk basilika - finstrimlad
  • 1 tsk kummin - krossad
  • 2 krm salt
  • 6 potatisar - små kokta

Garnering

  • basilika
  • kummin

Gör så här

  1. Häll av sillfiléerna och skär dem i cm-stora bitar. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, basilika och kummin. Vänd ner äpplet och krydda med salt. Blanda i sillen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Halvera potatisarna och lägg dem på ett fat med snittytan uppåt. Lägg på sillen och garnera med basilikablad och kummin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!