Krämig sellerisoppa med rensteksmacka

Värmande krämig soppa med ganska mild smak gillar sällskapet av pepparrot och rökt renstek på mackan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 lök - gul
  • 1 l hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 dinkelbröd - skivor
  • 100 g färskost med pepparrotssmak
  • 150 g renstek - skivad rökt

Gör så här

  1. Skala och tärna selleri, potatis och lök, spara en liten bit selleri till garnering. Lägg rotfrukterna i en gryta och tillsätt hönsbuljongen. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lättcreme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  3. Bred bröden med osten och lägg på renstek och strimlad selleri. Servera smörgåsarna till soppan.

Ca 480 kcal per portion, 20 g fett, 22 g protein, 49 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!