00000

Värmande krämig soppa med ganska mild smak gillar sällskapet
av pepparrot och rökt renstek på mackan. 

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g rotselleri
300 g potatis
1 lök gul
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
2 dl lättcrème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
8 dinkelbröd skivor
100 g färskost, pepparrotssmak
150 g renstek skivad rökt

1. Skala och tärna selleri, potatis och lök, spara en liten bit selleri till garnering. Lägg rotfrukterna i en gryta och tillsätt hönsbuljongen. Låt koka under lock ca 15 min.
2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lättcreme fraiche och smaka av med salt och peppar.
3. Bred bröden med osten och lägg på renstek och strimlad selleri. Servera smörgåsarna till soppan.

Ca 480 kcal per portion, 20 g fett, 22 g protein, 49 g kolhydrater