Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino

Recept på krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g pasta - t ex rörpasta
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g rucola - + 40 g
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 8 sardeller
  • 4 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 burkar grillade kronärtskockor - (à 290 g), t ex Fontana
  • 100 g pecorino

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.

  2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan.

  3. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med 1/2 tsk flingsalt.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!