00000

Recept på krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g pasta t ex rörpasta
4 dl turkisk yoghurt
100 g rucola + 40 g
1 vitlöksklyfta liten
8 sardeller
4 msk kapris
2 msk olivolja
2 krm flingsalt + 1/2 tsk
2 krm svartpeppar nymald
2 burkar grillade kronärtskockor (à 290 g), t ex Fontana
100 g pecorinoost

25 minuter

Krämig rucola- och sardellpasta – gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.
  2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan.
  3. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med 1/2 tsk flingsalt.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Buffémat, Fest, Grönsaker, Pasta, Vegetariskt