Krämig rotsellerisoppa med chorizo och dill

Välj gärna färska små chorizo som tillbehör, de smakar så mycket mer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • rotselleri
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 10 timjan - kvistar
  • 2 dl vin - torrt vitt
  • 4 dl hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 8 chorizo - små färska eller 2 normalstora

Garnering

  • 2 selleristjälkar
  • dillvippor
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör med timjan. Häll på vin, buljong, mjölk och grädde. Koka under lock ca 25 min tills sellerin är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt.

  2. Picka och stek korven knaprig. Skär den i skivor. Skär sellerin i tunna skivor.

  3. Servera soppan med korv, dillvippor, selleri och citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!