1. Skala och skär rotselleri, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör med timjan. Häll på vin, buljong, mjölk och grädde. Koka under lock ca 25 min tills sellerin är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt.
2. Picka och stek korven knaprig. Skär den i skivor. Skär sellerin i tunna skivor.
3. Servera soppan med korv, dillvippor, selleri och citronskal.
Krämig rotsellerisoppa med chorizo och dill
Välj gärna färska små chorizo som tillbehör, de smakar så mycket mer.
För 4 person(er)
Ingredienser
rotselleri | |
1 | lök, gul |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | smör |
10 | timjan, kvistar |
2 dl | vin, torrt vitt |
4 dl | hönsbuljong, (tärning + vatten) |
2 dl | mjölk |
2 dl | vispgrädde |
1 msk | citron, pressad |
1 tsk | salt |
Tillbehör:
8 | chorizo, små färska eller 2 normalstora |
Garnering:
2 | selleristjälkar |
dillvippor | |
rivet citronskal |