Krämig rotfruktspytt

Recept på krämig rotfruktspytt. Rejält med nyriven pepparrot är gott till pytten.
Katja Palmdahl

Ingredienser

  • 4 gulbetor - jämnstora
  • 1 msk havssalt - + 1 tsk + 1/2 tsk
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 msk solrosolja
  • 1 rödlök
  • 400 g korv - revbenskött, köttbullar eller skinka
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond - konc
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk senap - grov, osötad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örtsallad

  • örter och blad - som t ex körvel, bladspenat, persilja, rucola, basilika

Tillbehör

  • pepparrot - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj betorna och rulla dem i 1 msk salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 30–40 min, tills de är mjuka. Skala och halvera betorna.

  2. Skala potatis och rotfrukter och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och hacka löken. Tärna köttet. Blanda ner lök och kött i formen och tillaga ytterligare ca 10 min.

  4. Koka upp mjölk, grädde och kalvfond. Red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten till en lätt krämig sås. Smaka av med senap. Krydda med 1/2 tsk salt och svartpeppar.

  5. Blanda varm pytt och sås och servera med gulbetor, örtsallad och riven pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!