Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt

Recept på krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt. Len och god linssoppa som piffas upp av citron och basilika. Stekt halloumi till ger god sälta. 

För 4 personer:

Ingredienser

1 morot stor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater stora
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
7 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 citron
1 kruka basilika

Tillbehör:

1 halloumiost (200 g)
1 msk olivolja
blandade grönsaker som t ex rädisor, broccoli, gurka, morot
bröd

25 minuter

Linssoppa med halloumi – gör så här:

  1. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Tärna tomaterna. 
  2. Fräs morot, lök och tomat i olja i en stor gryta ca 5 min, tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över vatten och grädde och tillsätt buljongtärningen. Blanda i linserna och låt soppan koka under lock ca 10 min. 
  3. Skär osten i bitar. Stek dem knapriga i olja i en stekpanna. Ansa eller skala och skär grönsakerna i mindre bitar. 
  4. Krydda soppan med salt och peppar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal och basilika i soppan och servera med ost, grönsaker och bröd. 

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt