Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt

Recept på krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt. Len och god linssoppa som piffas upp av citron och basilika. Stekt halloumi till ger god sälta. 
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 1 morot - stor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater - stora
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika

Tillbehör

  • 1 halloumiost - (200 g)
  • 1 msk olivolja
  • grönsaker - blandade som t ex rädisor, broccoli, gurka, morot
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Tärna tomaterna. 

  2. Fräs morot, lök och tomat i olja i en stor gryta ca 5 min, tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över vatten och grädde och tillsätt buljongtärningen. Blanda i linserna och låt soppan koka under lock ca 10 min. 

  3. Skär osten i bitar. Stek dem knapriga i olja i en stekpanna. Ansa eller skala och skär grönsakerna i mindre bitar. 

  4. Krydda soppan med salt och peppar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal och basilika i soppan och servera med ost, grönsaker och bröd. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!